• slider01.png

Trendy Kultury

Projekt realizowany przy wsparciu Województwa Małopolskiego pod nazwą „Trendy Kultury” (program „Mecenat Małopolski”) miał na celu propagowanie wiedzy o walorach kultury i sztuki oraz dziedzictwa narodowego województwa małopolskiego. Dodatek w znaczący sposób wpłynął na podwyższenie świadomości kulturowej wśród mieszkańców Krakowa i całego województwa małopolskiego. Nowatorskie rozwiązanie t.j. wysokiej jakości, bezpłatne wydania tabletowe przyczyniły się do wzrostu zainteresowania czytelników działaniami z obszaru kultury i sztuki w obrębie Województwa Małopolskiego. Dodatek ten, poprzez dokumentację zjawisk z zakresu życia artystycznego i aktywności w obszarze szeroko pojętej kultury i dziedzictwa kulturalnego pozwolił na zapoznanie się odbiorców z wszelkimi kulturowymi aspektami małopolski. Przedstawiał recenzje teatralne i propozycję krakowskich teatrów, filmowe festiwale i inicjatywy, mające na celu rekultywacje miejsc z potencjałem kulturalnym.W dodatku „Trendy Kultury” przez zapowiedzi, recenzje i bogatą dokumentacje fotograficzną prezentowane były projekty małopolskich instytutów kulturalnych, muzeów, galerii, a także bibliotek i kin. Oprócz działań kulturalnych jednostek instytucjonalnych, przedstawiane były też miejsca nietypowe, galerie alternatywne w oryginalnych przestrzeniach, galerie sezonowe, rozrzucone po terenie małopolski. Promowane były też działania z zakresu ochrony zabytków, regionalne projekty kulturalne i konkursy realizowanych przez Województwo Małopolskie.